یبوست در طولانی مدت منجر به هموروئید، فیستول، دیورتیکولیت و سایر بیماریهای روده ای می شود.
به گزارش روابط عمومی بیمارستان امام سجاد(ع)، کارشناس تغذیه و رژیم درمانی این مرکز درمانی با توجه به اهمیت تغذیه در عملکرد بهتر دستگاه گوارش وبرطرف شدن یبوست اذعان داشت: یبو ست مشکل شایعی است که در همه سنین دیده میشود از دوران کودکی تا دوره سالمندی ،این مشکل در صورت داشتن مدفوع سخت ویا نداشتن دفع در طول روز مطرح می شود.
انیس نیک فطرت ابراز داشت: یبوست در طولانی مدت ممکن است منجر به هموروئید، فیستول، دیورتیکولیت و سایر بیماری های روده ای شود. حتی با طولانی شدن مشکل یبوست، ممکن است حساسیت مراکز عصبی برای عمل دفع کمتر شود. یعنی عکس العمل طبیعی به دفع در مراکز عصبی دچار اختلال می شود.بایستی توجه داشت عوامل مختلفی مثل بیماری، مصرف دارو و در اغلب موارد شیوه زندگی باعث ایجاد یبوست میشود بنابراین بهتر است اول به علل بروز یبوست توجه کرده و بعد طبق دستور پزشک به درمان آن بپردازیم.
کارشناس تغذیه و رژیم درمانی این مرکز یادآور شد:اگر معمولا دچار یبوست هستید، سعی کنید متوجه شوید چه ماده ای باعث یبوست تان می شود و تا جای ممکن آن را از برنامه ی غذایی تان حذف کنید.این مشکل بیشتر در سالمندان به خاطر کاهش میزان فعالیت شان شایع است،که با تمرینات روزانه نرمشی و یا پیاده روی این مشکل برطرف می شود.
وی متذکر شد: که باید دقت کنید در خوردن مسهل ها زیاده روی نشود، چرا که بدن به آن ها عادت کرده و ممکن است بعد از مصرف مداوم، با خوردن آن ها دفع صورت نگیرد.
انیس نیک فطرت در پایان توصیه کرد:نوشیدن آب و مایعات فراوان، خوردن مواد غذایی حاوی فیبر و مصرف آلو و اجتناب از خوردن فست فودها و غذاهای سرخ شده وکاهش مصرف غذاهای پرپروتئین مانند گوشت و پنیر به علت محتوی فیبر کمتر و کاهش مصرف غذاهایی مانند بیسکوئیت ها، کراکرها، بستنی و نوشابه ها وکاهش مصرف میوه هایی مانند موز در بهبود یبوست موثر است و بهتر است در مصرف و عدم مصرف این مواد غذایی توجه شود.